search menu

Huren, hoe werkt dat?

Verhuur bergsportmateriaal

Basecamp beschikt over een uitgebreid assortiment bergsportmaterialen voor zowel zomer als winter activiteiten die u kunt huren. Van boulderen tot expeditie beklimmingen, wij hebben alles in huis. Al onze materialen zijn van de A-merken en goed onderhouden. Zo bent u altijd verzekerd van een betrouwbare uitrusting voor al uw  bergsport activiteiten.

Wat kan ik huren?

Producten reserveren en bestellen via onze webwinkel is de meest gebruikte manier om een uitrusting samen te stellen.

In het menu op de homepagina vindt u de verhuursectie. Hier vindt u op eenvoudige wijze welke materialen er bij Basecamp allemaal gehuurd kunnen worden. Bij ieder product vindt tevens de prijs voor de huur voor een dag, een week en de gereduceerde prijs per dag na de eerste volle week huur.

Bent u op zoek naar iets anders of heeft u specifieke vragen neem dan gerust contact op voor de mogelijkheden. Dit is mogelijk per mail verhuur@base-camp.nl of telefonisch ( 085 760 2930 )

Gaat u met een groep materialen huren of een langere periode weg dan maken wij graag een passende offerte voor u. Stuur een e-mail naar verhuur@base-camp.nl onder vermelding van eventuele al voorbereidde offerte en uw naam.

Reserveren

Door een reservering te maken bent u ervan verzekerd dat de materialen in de door u gewenste periode voor u beschikbaar zijn. Met name rond de vakantieperiodes en dan bij voorkeur drie tot vier weken voor uw geplande vertrekdatum.

Reserveren doet u het makkelijkst door een order te plaatsen via de website. U kunt ook een e-mail sturen naar verhuur@base-camp.nl met melding van "Reservering" en uw naam in het onderwerpveld van uw email.

Neem aub in de mail de volgende informatie zo volledig mogelijk op zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen:

 • Uw naam, adres en telefoonnummer.
 • NKBV-lidnummer (indien van toepassing)
 • Datum van ophalen en terugbrengen. (let op: Op zon- en feestdagen  is Basecamp gesloten).
 • Overzicht van de gewenste materialen en aantallen. (Bij voorkeur ook een indicatie voor maten).
 • Of de materialen opgestuurd moeten worden. Geef in dat geval het juiste verzendadres op waar iemand de gehele dag is om het aan te nemen. Dat kan ook een werkadres zijn.

Nadat u een reservering heeft geplaatst ontvangt u een bevestiging van de reservering per mail met alle benodigde informatie.

Wijzigen / annuleren

U kunt altijd materialen aan uw reservering toevoegen of een reeds gereserveerd item weer schrappen. Deze wijzigingen kunt u doorgeven per mail, neem in uw email aub de laatste 5 cijfers van het referentienummer op uw reservering op. Indien u de gehele reservering wenst te annuleren houdt u daarbij dan wel rekening met het volgende:

 • Annuleren meer dan 7 dagen voor datum van ophalen: € 12,50 administratie kosten
 • Annuleren tussen 2 en 7 dagen voor datum van ophalen: 50% van de huurprijs
 • Annuleren minder dan 2 dagen voor datum van ophalen: 100% van de huurprijs

Voor meer details verwijzen wij u naar de Algemene voorwaarden van Basecamp.

Persoonlijk advies en passen

Voor kleding en schoenen is het noodzakelijk dat u deze persoonlijk komt passen, eventueel kunt u dit combineren met het moment van het ophalen van de gereserveerde materialen maar beter is dit vooraf bij de reservering te doen. Om te komen passen of voor een persoonlijk advies kunt tijdens openingstijden altijd bij ons binnen lopen.

Passen met een groep bij voorkeur op afspraak. Neem daarvoor even contact met ons op zodat wij voldoende tijd voor u reserveren om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Verzendservice

Het is mogelijk dat door tijdgebrek of de reisafstand een bezoek aan Basecamp voor u geen aantrekkelijke optie is. Zeker als u geen kleding of schoenen hoeft te passen is het laten thuis bezorgen van de gewenste materialen dan een ideale oplossing.

Indien u besluit de goederen ook terug te zenden met een pakketservice geldt de datum 1 dag later dan de aanbiedingsdatum bij de pakketservice als retourdatum. De verzendservice werkt als volgt:

Via de webshop:

U vinkt bij de bestelling via de webshop aan dat u gebruik wenst te maken van de Verzendservice. Vervolgens betaalt u het totale huurbedrag inclusief de borg en verzendkosten eenvoudig via IDEAL.

Per Mail:

U geeft bij het mailen van de reservering aan gebruik te willen maken van de Verzendservice. Nadat u de bevestiging met factuur ontvangen heeft maakt u het totale huurbedrag inclusief de borg en verzendkosten over per Bank onder vermelding van het factuurnummer.

Zodra de betaling bij Basecamp binnen is maken wij uw zending in orde. De materialen worden daarna verstuurt met een  pakketdienst waarbij we er naar streven dat u de materialen twee dagen voor uw vertrek in huis heeft.

Borg

Voor het gehuurde materiaal dient u een borg achter te laten. Deze is afhankelijk van de waarde van de te huren materialen en staat vermeld op de bevestiging van uw reservering.

Bij het volledig en onbeschadigd retour komen van de materialen krijgt u de volledige borg weer teruggestort op uw rekening of retour in de winkel.

Betalingswijze

Het volledige huurbedrag inclusief de borg dient vooraf te worden voldaan. Basecamp biedt de volgende betaalmogelijkheden aan:

 • Betaling met IDEAL via de webwinkel
 • Overboeking per Bank vooraf.  (zorg er voor dat deze op tijd is verwerkt)
 • PIN betaling bij ophalen

Een garantstelling van borg of een betaling met creditcard is helaas niet mogelijk.

Terugbrengen

Bij het ophalen van de materialen maken wij met u een afspraak voor het moment waarop u de materialen weer terugbrengt. De materialen worden dan gecontroleerd en als alles in orde is wordt de borg aan u uitbetaald/teruggestort. Over de materialen die te laat terug komen worden de extra dagen als huur in rekening gebracht. Indien materialen echter eerder dan afgesproken worden teruggebracht, kan er geen restitutie worden verleend.

Schade of vermist

Wij doen onze uiterste best om er voor te zorgen dat de materialen die u meekrijgt in goede staat verkeren. Mocht het toch voorkomen dat een product niet naar behoren functioneert; neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Indien de gehuurde materialen beschadigd of incompleet retour komen behoudt Basecamp zich het recht voor om de kosten van reparatie of vervanging in te houden op de borg. Wij brengen u daar zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

U kunt het risico van verlies of schade niet bij Basecamp afkopen of verzekeren. In voorkomende gevallen zijn die kosten echter over het algemeen te verhalen bij uw eigen reisverzekering.

Algemene voorwaarden Basecamp verhuur